Enligt Expressen har mamman nu kopplat in målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz för att föra hennes talan, något hon också bekräftar för tidningen men avböjer att kommentera.

43-årige Johanna Möller – som kommer från Eskilstuna – ska även ha tilldelats en advokat i ärendet.

Hennes nye advokat Byron Törnström, som hjälper henne med en resningsansökan för att riva upp domarna, vill inte bekräfta att han även för hennes talan i detta ärende.

– Det enda jag kan säga är att Johanna Möller förnekar det brott som hon är dömd för och samtliga eventuella brott och brottsliga handlingar. Men jag kommer inte bekräfta att jag är hennes advokat på något sätt, i nuläget, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

De tidigare uppgifterna, som uppdagades av Aftonbladet, gjorde gällande att hon bara för några veckor sedan ska ha sökt upp två medfångar på Ystadsanstalten och uppmanat dem att "klippa hennes mor".

Dessa personer ska sedan ha talat om detta för en kriminalvårdsinspektör, varpå anstalten startade en utredning som resulterade i en varning för Möller.

Efter att hon i hovrätt dömts till livstids fängelse för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma, avtjänade hon till en början sitt straff på kvinnoanstalten Hinseberg. Men i somras flyttades hon till Ystadsanstalten med säkerhetsklass 2. Enligt Aftonbladet har 43-åringens vistelse på anstalten – där några av Sveriges tyngsta kvinnliga brottslingar också avtjänar straff – präglats av bråk med andra intagna.