Johanna Möller satt till en början på Hinseberg, men flyttades i somras till kvinnoanstalten Ystad med säkerhetsklass 2. Möllers vistelse på anstalten i Ystad, där hon vistas sida vid sida med några av Sveriges tyngsta kvinnliga brottslingar, har enligt tidningen präglats av bråk med andra intagna.

För några veckor sedan ska Johanna Möller ha sökt upp två av dessa och uppmanat dem att "klippa hennes mor". De två intagna ska ha berättat om händelsen för en kriminalvårdsinspektör, varpå anstalten polisanmälde Möller och samtidigt inledde en egen utredning.

De inblandade kallades till förhör och de två kvinnorna ska då ha lämnat in en skriftlig anmälan till anstalten. Båda två uppger där att de haft problem med Möller. Den ena ska ha känt sig hotad, den andra att hon haft återkommande problem med Möller. Båda uppger att problemen grundar sig i att Möller försökt förmå dem att begå brottsliga handlingar.

Artikelbild

I veckan blev anstaltens utredning klar och Möller tilldelades en varning.

– Vi varnar för att det är brott mot föreskrifter och vi har polisanmält. Sedan är det upp till polisen att utreda och eventuellt föra det vidare, säger Andreas Wallin, kriminalchef på Ystads anstalt, till Aftonbladet.

Tidningen skriver vidare att Johanna Möller i förhör ska ha sagt att uppmaningen till de två kvinnorna att "klippa" hennes mor var menat som ett skämt och att kvinnorna missförstått.

I beslutet till varningen står, enligt Aftonbladet, att Möller i förhör i början av november sagt att de två kvinnorna spridit rykten om henne och att hon kände sig hotad och orolig för vad de "skulle kunna hitta på nästa gång".