– Jag ska hjälpa små företag och enmansbolag med administration, kommunikation och förvaltning, säger Josefine Jensen.

Varför tar du det här steget?

– Att vara företagare har varit en dröm sedan jag var väldigt liten. Under mitt yrkesliv har jag kanske inte riktigt vetat vilken typ av företagande jag ska ägna mig åt, men så insåg jag att jag är duktig på att förvalta och att jobba med administration. Jag har ordning och reda och disciplin. Det är många företag som behöver de tjänsterna. De kanske inte själva kan anställa för att de inte har den ekonomin eller för att det är svårt att ta första steget att anställa en person. Det kan även vara svårt att hitta rätt kompetens.

Josefine Jensen registrerade i juni aktiebolaget JJ Samarbetspartner AB. Hon är 26 år. Hon har inte varit företagare tidigare.

– Nej, det har jag aldrig varit, men jag har i mina tidigare roller gjort väldigt mycket av det som man gör när man driver eget så det här är nästa steg.

Josefine Jensen, 26, har tidigare varit anställd som marknadsansvarig på tillväxtbolaget TENTIO som erbjuder ledningstjänster åt företag och organisationer.

– Jag kommer att fortsätta att jobba med TENTIO fast i en annan form samtidigt som jag kan ta in andra kunder också.

Företagande brukar vara förknippat med ett visst risktagande - hur ser du på det?

– Ja, det är en risk också, men det är en dröm och jag måste våga prova det. Sedan är jag ung, jag har alla möjligheter framför mig och jag har en väldigt bra familj och sambo som stöttar mig till 100 procent vilket gör det mycket enklare att ta risken.

Josefine Jensen kommer att ha sin bas på Munktell Science Park i Eskilstuna.

– Där finns ett stort nätverk och stora möjligheter för samarbeten, säger hon.

Kommer det att vara ett enmansföretag?

– Ja, till att börja med kommer det vara ett enmansbolag men jag har även andra planer.