Det var vid 23-tiden på kvällen den 3 augusti som händelsen ägde rum. Det var festival i Eskilstuna centrum, det pågick mängder av aktiviteter och var massor av folk ute som rörde sig på festivalområdet.

Plötsligt hände det något i folkmassan och folk som såg vad som händer sprang efter ordningsvakterna på området och bad om hjälp. När ordningsvakterna kom fram såg de att en man redan hade avväpnat den person som skulle ha attackerat andra med kniv - och upptäckte till sin förvåning att den misstänkta var en kvinna.

Kvinnan greps av polisen, anhölls och häktades sedan och nu har polisen försökt att kartlägga händelseförloppet och mängder av personer har hörts. Det framgår av den förundersökning som nu har lämnats in till tingsrätten i samband med stämningsansökan.

Artikelbild

Kvinnorna som attackerades berättar om det som hände och hur rädda de var. En av dem har berättat att hon känt den 20-åriga kvinnan länge och att det ibland varit "tjafs" mellan dem.

Också den misstänkta 20-åriga kvinnan har hörts och fått ge sin version av allt som hänt. Också hon säger att hon tidigare varit vän med den ena kvinnan, men att de sedan blev osams och att hon blivit mobbad. Nu handlade det om självförsvar.