Det var i slutet av oktober förra året som händelsen ägde rum vid korsningen Tullgatan-Kungsgatan i centrala Eskilstuna.

Under den rättegång som nyligen avhandlats i Eskilstuna tingsrätt berättade kvinnan att hon kom körande på Tullgatan i nordlig riktning och kom fram till korsningen med Kungsgatan. Då hade trafikljusen slagit om till gult sken men hon hann inte stanna. Strax efteråt närmade hon sig övergångsstället i höjd med Rademachergatan och fick sent syn på en fotgängare vid övergångsstället. För att släppa fram fotgängaren valde hon att bromsa kraftigt. Då blev hon påkörd av bakomvarande fordon, fick en smäll i huvudet och kände hur det knastrade till i nacken. Både polis och ambulans tillkallades och kvinnan kunde berätta att hon efter smällen fått både sår och en bula i huvudet. Men också senare har hon haft problem med huvudvärk och smärta i nacken och tvingats gå till sjukgymnast för att få hjälp. Hon har också varit sjukskriven efter olyckan för sina nackproblem, berättade hon.

När den bakomvarande bilisten, en 52-årig Eskilstunabo, hördes under rättegången berättade han att han hållit en hastighet på mellan 30 och 40 kilometer i timmen. Han hade riktat bort blicken, hört däcktjut och sedan smällde det. Han hade under kvällen innan körningen druckit tre eller fyra öl. Om det var folköl eller starköl var han osäker på. Han hade druckit ganska mycket alkohol dagen innan, men kände sig inte berusad när han körde berättade han för tingsrättens ledamöter.

Efter att ha lyssnat på alla berörda och tagit del av analysbesked konstaterar Eskilstuna tingsrätt att det är klart att mannen hade alkohol i utandningsluften vid körningen. Han höll inget betryggande avstånd till framförvarande fordon och har därigenom av oaktsamhet vållat kvinnan skador.

52-åringen döms för brott mot trafikförordningen, rattfylleri och vållande till kroppsskada.

Påföljd: 180 dagsböter á 50 kronor, totalt 9 000 kronor.