Klockan 18.47 inkom ett larm om att en större lastbil klämts fast under järnvägsbron på Vasavägen i höjd med Circle K-macken på Söder i Eskilstuna.

Elenor Andersson bor alldeles intill olycksplatsen och satt hemma i lägenheten när hon plötsligt hörde en kraftig smäll.

– Jag hade fönstret lite öppet och plötsligt small det till rejält. Jag sprang ut och tittade. Lastbilen hade fastnat men föraren verkade inte ha kommit till skada, säger Elenor Andersson.

Artikelbild

En lastbil fastnade under järnvägsbron i centrala Eskilstuna på tisdagskvällen.

Klockan 19.30 var bärgare framme vid platsen, men det dröjde ända till 23.38 innan man lyckades få loss lastbilen. Vägen var under bärgningsarbetet helt avstängd och även tågtrafiken mellan Eskilstuna och Strängnäs stoppades i båda riktningar.

Föraren uppgavs initialt vara oskadd, men strax efter klockan 21 meddelade polisen att ambulans tillkallats. Förarens skadeläge är oklart.

RÄTTELSE: I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att lastbilen drogs loss och trafiken åter var i gång klockan 21.40. Detta var de initiala uppgifter som Trafikverket gick ut med. Senare ändrades tidpunkten till 23.38.