Det anser Moderaterna i Eskilstuna, som vid en snabb presskonferens vid den egna valstugan på Fristadstorget under tisdagsförmiddagen lade fram förslaget.

Det var Jari Puustinen som tillsammans med Göran Gredfors och Robin Tannarp kallade till mötet och enligt trion borde inte utspelet komma som en överraskning för någon. Moderaterna har tidigare påtalat saken och menar att man bör starta med att sälja ut Gröndals motorstadion.

– Jag tror att det är föreningarna själva och andra företag som är bättre lämpade att sköta utvecklingen av stadion, säger Jari Puustinen, som dock blir svaret skyldig på frågan vad motorstadion kostar Eskilstuna kommun varje år.

Artikelbild

Göran Gredfors, Jari Puustinen och Robin Tannarp

På frågan om det finns fler objekt som bör föras upp på listan över tänkbara försäljningar nämns Munktellbadet.

– Badet står där det står i dag, det försvinner ju inte om vi skulle sälja det.

På frågan om det finns en idé om utseendet på prislappen lyder svaret att det måste utredas först.

– Motorstadion handlar förstås om miljonbelopp, men någon exakt summa har jag inte i dag, svarar Jari Puustinen.

Artikelbild

Moderaterna med bland andra Göran Gredfors, Jari Puustinen och Robin Tannarp vill gärna se att Eskilstuna kommun säljer Gröndals motorstadion. Och de får medhåll från flera håll.

Om det finns stöd för förslaget i Eskilstuna menar Moderaterna får visa sig i valet.

– Det bestämmer väljarna.

Om det finns det stöd för förslaget i Stadshuset framkallar ett leende hos Jari Puustinen:

– Det måste du fråga dem om.

Så då gör vi väl det. Vad säger Arne Jonsson (C) och vad säger Jimmy Jansson (S)?

– Det är inget självändamål att kommunen måste driva motorstadion, säger Arne Jonsson. Om vi hittar en seriös köpare och om vi kan göra en god affär så kan vi ta upp ärendet till diskussion.

– Men vi får inte äventyra verksamheten här ute som i dag går väldigt bra, understryker centerns gruppledare.

Även Jimmy Jansson kan se fördelar med en försäljning. Eller han ser inte kravet som alltför orimligt även om han rubricerar idén som en "moderat käpphäst".

Men han betonar också han att aktören som eventuellt vill ta över verksamheten ska vara en seriös en och kan räkna upp ett par viktiga villkor till:

– Vi ger inte bort våra medborgares tillgångar i den här staden. Och det är viktigt att motorsporten får en chans att utvecklas om vi alls ska sälja.

Det är dock ingen valfråga för socialdemokraterna. En försäljning av Gröndals motorstadion kan aldrig konkurrera med frågor som exempelvis mindre grupper i förskolorna.