Under hela hösten har föreningar och andra Världens barn-frivilliga samlat in pengar från givmilda sörmlänningar, och regionsamordnaren har själv synts skramlandes med bössor ett stort antal dagar.

Tidningen når Göran Klingensjö på telefon under hans fredagspass i Eskilstuna, och den korta intervjun bryts ideligen av skrammel och Göran Klingensjös "Tack tack".

– Nu fick jag en hundring! avslöjar han inte bara en utan två gånger inom loppet av några minuter.

Eskilstunaborna har många gånger varit de mest givmilda storstadsborna i landet, och givmildheten är det alltså inget fel på i år heller.

– Vi är lika givmilda som förut, slår Göran Klingensjö fast.

Han tror dock inte att Eskilstuna återigen kan knipa titeln "Årets storstadskommun" när insamlingen väl summeras under söndagen.

– Nej, jag tror att Örebro tar det. Vi har tyvärr tappat frivilliga, vilket gör att de som jobbar måste jobba ännu hårdare. Men de som gör det gör det för solidariteten och det är vi jätteglada för, säger han.

Under den "magiska lördagen" kommer insamlingsbössor finnas på massor av platser i hela Sörmland, och flera föreningar ordnar speciella insamlingsarrangemang. I Eskilstuna arrangeras till exempel IKEG-joggen i Vilsta av IK Eskilstunagymnasterna.

Göran Klingensjö vet av erfarenhet att sista insamlingsdagen kan ge betydande belopp till insamlingen.

– Med bössan kan man dra in 4 000 på ett tvåtimmarspass, berättar han.

Klockan 18.00 på lördagen rapporteras årets siffror in. Resultatet av årets insamling presenteras sedan i SVT1 på söndag klockan 18.15. Förra året samlades totalt 87 miljoner kronor in till förmån för Världens barn.