Kontoret i Eskilstuna kan se tillbaka på en framgångsrik period när det gäller försäljningen av flera stora byggprojekt.

‒De 49 lägenheterna i första etappen av Gjuteriet på Nätet är slutsåld och vi har precis haft säljstart för etapp 2. Kanonhuset har också gått bra liksom Svärdsliljan på Köpmangatan, säger Carina Lorentzon.

Kundernas intresse är framför allt inriktat på centrala Eskilstuna men försäljningen av småhus har också gått enligt plan.

‒Vi har precis avslutat och sålt slut två etapper i Borsökna. Förra året sålde vi också 12 parhus i Mesta och 25 tomter i Stenby.

När det gäller centrala bostadsrätter är det långt ifrån bara äldre personer som flyttar in.

‒Nej, det är folk i alla åldrar. Och framför allt är det tvåor och treor som är attraktiva.

Den positiva bilden av marknaden i Eskilstuna delas av Helén Eriksson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Eskilstuna.

‒Det är en väldigt stark efterfrågan på nyproduktion, både småhus och lägenheter. Vi har haft säljstart för bostadsrätterna som ska byggas på Nätet och på Nithammaren och snart även för Bovierans 55-plusboende i Trumtorp. Det är något helt nytt för Eskilstuna och intresset är väldigt stort, säger hon.

Hur marknaden i Eskilstuna kommer att utvecklas de närmaste åren är en svårbedömd fråga enligt Carina Lorentzon.

‒Man vill ju att det ska fortsätta att vara en lika stark efterfrågan som det är i dag. Men med tanke på att det byggs så pass mycket måste man räkna med risken att det stagnerar. Men just nu känns det inte som att marknaden kommer att vika ner än på ett tag.