Det var i mars förra året som de båda händelserna utspelade sig på en camping där paret då hade sin bostad.

Kvinnan, en 36-åring, har åtalats och nu också dömts för olaga hot och misshandel mot mannen.

Hon har själv berättat att hon tyckte att mannen hade ett hånflin i ansiktet som störde henne och hon hotade att skära honom i ansiktet. Han blev bara lugnare av hennes hot berättade hon.

Den första händelsen ägde rum den 6 mars förra året.

Ett par dagar senare ska kvinnan ha gått till fysiskt angrepp mot mannen.

Enligt kvinnan var det då årsdagen för en gång när mannen hade misshandlat henne ordentligt. Hon drack sig rejält berusad och fick hämndkänslor. Tidigare brukade han säga emot henne, men nu var han så lugn och sansad så att hon blev frustrerad. Därför klöste hon honom med naglarna. Att han blödde menar hon att hon inte såg. Däremot blev hon så rädd för sina egna handlingar att hon själv ringde polisen.

Mannen ska ha blivit klöst i ansiktet, halsen och nacken så att blodvite uppstod enligt åtal och dom. Däremot behövde han inte vittna när rättegången avhandlades i Eskilstuna tingsrätt nyligen. Kvinnan hade erkänt det hon åtalats för och gärningarna fick också stöd av övrig bevisning, konstaterar tingsätten i domen.

Tingsrätten dömer henne nu till misshandel och olaga hot precis så som åklagaren har yrkat. Påföljd; skyddstillsyn. Tingsrätten konstaterar bland annat att kvinnan har en tidigare missbruksproblematik och ett visst dåligt psykiskt mående och att en skyddstillsyn skulle kunna minska risken för återfall. Hon bedömdes inte lämplig för samhällstjänst.