Det började med att en rundbalspress som stod på en åker i närheten av Gillberga skola utanför Eskilstuna började brinna vid 12.45-tiden på lördagen. Det var starten på en strid ström av brandlarm i Eskilstunaområdet.

Klockan 14.12 inkom ett larm till SOS om en skogsbrand i Torshälla. Det var i närheten som Ölsta gård som det brann, dock i liten skala.

– Det är en liten markbrand, tio gånger tio meter, styrkan från Torshälla är där och har påbörjat släckning. Det ska de inte ha några problem med, säger Anders Ellow vid Räddsam Mälardalen när Eskilstuna-Kuriren talar med honom strax efter larmet.

Vad som kan ha orsakat branden är inte fastslaget.

Bara 20 minuter efter larmet i Torshälla larmades det om en brand vid Vilsta camping i Eskilstuna.

Nästa larm inkom vid 14.40-tiden, då handlade det om en brand i terrängen vid Skogstorpsvägen södergående riktning innan Alfa Laval och avfarten mot Skogstorp.

Bara tio minuter efter larmet om brand vid Skogstorpsvägen inkom nästa brandlarm, denna gång om en skogsbrand vid Västerleden i Stenby.

Vid de tre sista inkomna larmen kunde dock räddningstjänsten inte lokalisera någon brand. Man misstänker att marken har varit så var att det kommit dis från den. Något som i sin tur har gjort att folk har larmat.