Det var vid 21-tiden på fredagskvällen som händelsen ägde rum. Det uppger polisen som nu utreder det hela som ett personrån.

Mannen som är i 60-årsåldern ska ha stämt träff med kvinnan via kontakter på internet. Han befann sig på en gata i Råbergstorps/Fröslundaområdet och satt i bilen och väntade på kvinnan på överenskommen tid. Men kvinnan kom aldrig. I stället kom det en bil med några män.

– Plötsligt kom det en bil med fyra killar i. De rånade mannen. Han blev av med några tusen kronor i kontanter och en surfplatta, berättar Lennart Vestergren hos Eskilstunapolisen.

Vestergren berättar att händelser av det här slaget inte är helt ovanliga. Flera liknande rån har hänt tidigare och det gäller att vara försiktig, uppmanar Lennart Vestergren.

– Det gäller vare sig man ska sälja eller köpa saker, eller stämma träff med någon. Man måste vara lite fundersam, tänka efter var man hamnar på för plats, speciellt om det är en plats man inte känner så bra till. Och framförallt om det gäller kvällstid. Man bör i alla fall välja ett ställe där det rör sig mycket folk, säger Lennart Vestergren.

Polisen har för närvarande inte gripit någon misstänkt.