Det är Eric Ericsson, som tagit över som projektansvarig för mässan som i år tangerar även Idrottens dag på lördag.

– Tidigare har mässan varit väldigt mycket inriktad på detta att fånga upp nyanlända, säger Eric Ericsson. Det ska vi fortsätta att göra, men vi vill också skapa en mötesplats så alla vi i föreningarna har en chans att lära känna varandra, och inte minst att lära av varandra.

Eric pekar på att alla som är eller har varit engagerad i föreningar vet hur jobbigt exempelvis en valberednings arbete kan vara att helt enkelt få ihop en styrelse.

Artikelbild

Den tredje föreningsmässan kopplar en del nya grepp, menar projektledaren Eric Ericsson.

– Folk är helt enkelt rädda för att engagera sig. Men här tror jag att vi har väldigt mycket att lära av varandra och jag tror att vi kan inspireras av alla de som hittat lösningarna på problemet.

En annan punkt som Eric Ericsson anser förtjänar uppmärksamhet är frågan om rekryteringen av nya medlemmar verkligen är det enda mål som bör ställas upp.

– Nyrekryteringen är viktig. Absolut. Men det måste också finnas resurser så föreningen har plats för alla nya medlemmar.

Det måste till både fysisk plats och det måste till tränare som förmår göra träningen meningsfull.

Artikelbild

– Målet i år är att skapa en mötesplats för väldigt många föreningsmänniskor som behöver dra lärdom av varandra, säger Eric Ericsson.

63 olika föreningar har lovat medverka. Allt från idrottsföreningar som Eskilstuna United, Guif och IFK till den muslimska Hjälpsam samhällsförening i Brunnsbacken.

Ett politiskt parti har lovat medverka och det är Vänsterpartiet.

Artikelbild

Tillbaka till utgångspunkten igen. Årets Föreningsmässa arrangeras i Munktellarenan i Eskilstuna i likhet med första årets arrangemang.

Eric skickar en bildlig ros till partiet och menar att alla andra har fått en inbjudan, men alla har hänvisat till att de inte vill splittra sin uppmärksamhet under just denna helg.

– Nytt för i år blir också att vi sätter oss ned direkt efter det att vi stängt på lördagen efter klockan 16 och utvärderar hela arrangemanget.