Det var klockan 09.36 på torsdagsmorgonen som ett larm om en brand i en byggnad i Vallby kom in till SOS alarm. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

– Det kom ett samtal från en närstående granne som sa att det kom rök från huset, säger Anders Ellow, inre befäl på räddningstjänsten.

När räddningstjänst kom fram till platsen syntes bara rök utvändigt.

– Vid framkomst till platsen så rök det ganska kraftigt från bostaden och det var rökfyllt och brann invändigt, säger Anders Ellow.

Ambulans var först på plats och ville ta sig in i huset men tog beslutet att det var för riskabelt. Istället tog rökdykare vid när räddningstjänst var på plats.

– Rökdykare kunde ta sig in bostaden och lokalisera den drabbade mannen. Därefter släckte de ner det som brann, säger Anders Ellow.

Strax efter klockan 14 meddelade polis att personen som hittades, en man i 65-årsåldern, avled i branden. Mannen är inte skriven i Sörmland. Anhöriga är underrättade.

Klockan 10.45 meddelade polisen att platsen var avspärrad och att en förundersökning om mordbrand inletts.

– Kriminaltekniker är på plats för att undersöka brandplatsen för att om möjligt utreda brandorsaken, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region öst, vid 13-tiden.

Enligt Anders Ellow, inre befäl på räddningstjänsten, är det troligt att även räddningstjänst kommer att utföra en brandplatsundersökning.

– Det är kutym vid såna här allvarliga händelser, säger han.