Det var klockan 06.28 som polisen larmades till en villabyggnad i centrala Torshälla för en misstänkt skottlossning och stora områden runt villan spärrades av.

Enligt polisen ska det handla om mellan tre och fem skott som riktats mot en villabyggnad. Inne i villan ska en eller flera personer ha befunnit sig när skotten träffade huset, men ingen uppges ha kommit till skada.

– Vi jobbar med det som försök till mord vilket betyder att vi kunnat öppna upp verktygslådan för att kunna jobba med det här. Förseelsen som sådan är för jävlig och skottlossningen mot det här huset får en att undra: Vad fan är det här? Det finns viss normaliserande grad, men det här sättet blir man förbannad på, säger polisens Thomas Bergqvist och fortsätter:

Artikelbild

| Flera skott ska ha hörts tidigt på onsdagsmorgonen och under eftermiddagen bekräftade polisen att skotten riktats mot en villa i Torshälla.

– Det fanns privatpersoner inne i villan, men hur många vet vi inte i nuläget. Målsäganden är inte hörda än. 

Är personen eller personerna som bor i huset kända av polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte uttala mig om i dagsläget.

Finns det någon motivbild?

Artikelbild

| Under påsen skymtas något som ser ut som en patronhylsa.

– Nej, någon motivbild har vi inte än, det är för tidigt att säga. Vi vet att det riktats skott mot huset, men sedan om träffmarkeringarna sitter vid fönstret eller husväggen vill jag inte uttala mig om än eftersom brottsplatsundersökningen fortfarande pågår. 

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Däremot har polisen via vittnesuppgifter från boende i närheten fått veta att en mörk bil kördes i snabb hastighet bort från villan och upp mot Brogatan. Den bilen vill polisen nu ha fler uppgifter om.

Artikelbild

| Polisen har spärrat av flera områden i Torshälla efter larm om misstänkt skottlossning.

– Det är dörrknackningen i området som gett resultat. Det ska vara en mörk bil som enligt vittnesuppgifter förts i hög fart från platsen och sedan setts köra längs med ån i Torshälla på ett litet gångstråk och därefter kört upp på Brogatan, säger Thomas Bergqvist. 

Vidare kommer polisen att ta in brottsplatsundersökande hundar för att söka efter ytterligare spår i jakten på gärningsmännen.

Artikelbild

| Polisen har spärrat av flera områden i Torshälla efter larm om misstänkt skottlossning.

– Det är en brottsplatsundersökande hund som är specificerad för att söka efter hylsor, blodspår och andra liknande saker som hör brottsplatser till. 

När det gäller tips om bilen, såväl som när det gäller andra tips som rör den misstänkta skottlossningen, hänvisar polisen till telefonnumret 114 14.