Det var i en Facebook-tråd där bilbränder diskuterades som Magnus Eriksson sade sig vilja misshandla ungdomar som bränner bilar. Han skriver bland annat "jag tror nog att jag har några batongslag kvar i mig" och "ge mig och mina utvalda vänner och gamla kolleger uppgiften att stävja detta så lär vi inte behöva oroa oss för några bränder på ett tag... Ge oss 10 minuter och en bira när vi är klara".

En annan person kommenterar att "först skulle jag sitta på första parkett och njuta innan jag hoppade in med stålhättan före". Magnus Eriksson svarar då att han vill "ta ett par ungjävlar i luggen så drar vi ut dom och serverar polisen. Om någon gör det oerhört korkade att begå något motstånd på vägen så blir det jobbigt som fan".

Ytterligare en person som Magnus Eriksson bjudit in till tråden skriver i en kommentar att det "skulle vara fint att gå loss med sin kära och åter rappa skiten ur lite avskräde".

SVT har varit i kontakt med Moderaternas ordförande i Eskilstuna, Susanne Henning Aihonen, som säger att partiet fortsatt har fullt förtroende för Magnus Eriksson.

Eskilstuna-Kuriren har sökt Magnus Eriksson som, med hänvisning till hälsoskäl, inte vill ställa upp på en intervju. Han svarar istället med en skriftlig kommentar. Han värjer sig där mot beskrivningen av att han skulle ha uppmuntrat till misshandel och kallar det han skrivit för ett "klumpigt ordval". Han skriver vidare att han är ångerfull, "mest på grund av att texten nu nått en allmänhet som inte känner mig personligen. Dem jag skrev till känner mig väl och vet att jag alltid håller mig på rätt sida av lagen".

Han avslutar med att det han uttryckt inte ska tolkas som att han uppmuntrar till våld och att han uttryckt sig "väldigt buffligt och humoristiskt för just denna grupp. Det handlar om att man avbryter en brottslig handling, då har man rätt att använda det våld som nöden kräver för att även upprätthålla kontrollen på personen man gripit. Proportionalitetsprincipen gäller. Batongen är ett verktyg".

Magnus Eriksson står som nummer 31 på Moderaternas valsedel till kommunfullmäktige.