Det var en upprörd Johanna Möller som förhördes för sista gången i Svea hovrätt på fredagen. Hon hade svårt att prata mellan snyftningarna när hon gav sin version om tiden efter häktningen.

– Jag har alltid funnits där för mina barn och föräldrar. Det är alltid jag som hållit dem samman, sa hon.

Johanna Möller vill bli frisläppt och hävdar att hon är oskyldig. Hon menar att ett bevis för att det inte var hon som körde Mohammad Rajabi till sommarstugan natten han knivhögg hennes föräldrar är hennes dåliga mörkerseende. Enligt Möller är det så dåligt att hon inte kan köra bil i mörker.

Möller hävdade att synfelet är genetiskt och att både hennes pappa och mamma har det.

Det var något som ifrågasattes av mammans målsägarbiträde Susanna Cleve.

Menar du att din mamma också har dåligt mörkerseende, undrade hon.

– Jag vet inte, jag har aldrig sett min mamma köra bil i mörker. Det var alltid pappa som körde, svarade Möller.

Varken Möllers barn eller en tidigare kollega som samkört med Möller till jobbet har dock kunnat bekräfta Möllers svårigheter att köra bil när de hörts om saken.

– Hon kör bättre än jag, har hennes son hävdat i förhör med polisen.

Mohammad Rajabis advokat, Lars Jähresten, ville veta varför Möller, om hon nu såg så dåligt, inte begärt ut något intyg som kan bevisa att hon har dålig syn.

– Jag har gjort det. Men man kan inte få något sådant intyg. Men vi kan låta min mamma köra utan glasögon, sa Möller i rätten.

Nu återstår slutpläderingar från försvar och åklagare innan hovrätten fattar beslut i fallet. Dom beräknas komma i februari.

[scribble path="/event/2732705/30029"]

Läs mer ► Tidslinje Sommarstugemorden