Sommaren 2016 avslöjade Eskilstuna-Kuriren att Johanna Möller, som då var chef på ett företag som placerade flyktingbarn, hade haft sex med två av flyktingpojkarna hon placerat. När Eskilstuna-Kuriren konfronterade Johanna Möller med uppgifterna skyllde hon från sig. På sin egen dotter.

‒Ja, det är min dotter. Den ena killen och hon har haft en fling, säger hon till Eskilstuna-Kurirens reportrar under en inspelad telefonintervju.

Johanna Möllers ansikte syns tydligt på filmen som visar när hon har sex med en av flyktingpojkarna. Men i intervjun påstår Johanna Möller inte bara att det är hennes dotter på filmen utan också att dottern är medveten om den kommande publiceringen och att hon inte vill att hennes mamma ska ta på sig skulden för hennes skull.

Artikelbild

Johanna Möllers mamma vaknade svårt knivskuren och fann sin make död bredvid sig i sängen i sommarstugan utanför Arboga.

Trots att Eskilstuna-Kurirens reportrar påpekade att hennes dotter dessutom har flera tatueringar som i så fall borde synas på filmen så vidhåller Johanna Möller sin historia.

‒Hon har inga tatueringar där nu.

Hur menar du då?

‒Hon har dem övertäckta. Hon har en slags kräm som hon täcker över med, säger Johanna Möller

Artikelbild

Mohammad Rajabi visade under en rekonstruktion hur han gått till väga när han knivhögg Johanna Möllers föräldrar.

Vad är det för salva?

‒Hon har blekningsmedel på.

Artikelbild

En av de lappar Johanna Möller skrev under tiden hon sagt häktad.

Johanna Möllers dotter har i förhör berättat hur hennes mamma försökte förmå henne att säga att det var hon som syntes i sexfilmen. Men hon vägrade.

‒Jag blev förbannad, sa hon när hon förhördes om saken i Svea hovrätt.

Johanna Möller erkände slutligen att det var hon på filmen. Men det var inte sista gången som hon skulle skylla sina egna handlingar på sina barn.

Några veckor efter avslöjandet om sexfilmen övertalade Johanna Möller sin pojkvän Mohammad Rajabi att hugga ihjäl hennes föräldrar när de låg och sov i sin sommarstuga utanför Arboga. Pappan avled i knivattacken. Mamman skadades svårt men överlevde.

Johanna Möller och Mohammad Rajabi greps för knivattacken och under de följande förhören gav Johanna Möller flera olika versioner och teorier om vad som hänt. En av dem var att det var hennes son som knivhuggit sin egen morfar till döds.

Hon försökte få Mohammad Rajabi att skylla mordet på sonen och samtidigt få sin son att erkänna mordet genom att försöka smuggla ut handskrivna lappar ur häktet.

Men istället för att följa Johanna Möllers vilja erkände Mohammad Rajabi knivdådet och Johanna Möller tog tillbaka sina påståenden.

Hennes två barn kallades till förhör under tisdagens förhandlingar i hovrätten. De hade ingen skyldighet att vittna eftersom båda var nära anhöriga. Hennes son lämnade salen omgående efter att ha meddelat att han inte ville vittna mot sin mamma. Dottern, som blivit beskylld för sexfilmen, valde att vittna. På frågan om vad hon tyckte om att hennes mamma skyllt mordet på sin egen son, sa hon.

‒Man gör inte så, svarade hon.

Både Johanna Möller och Mohammad Rajabi har överklagat tingsrättens domar och fallet som nu är uppe i hovrätten beräknas avslutas i februari.

[fakta nr="1"]