Flera månader av förhandlingar går mot sitt slut. Under tisdagen höll Johanna Möllers advokat, Amanda Hikes, sitt slutanförande angående morden i sommarstugan 2015 och 2016.

Men innan försvarsadvokaten började såga åklagare Jessica Wennas bevisning, polisens utredning och medias bevakning lämnade hon över en bunt papper från Johanna Möller till rätten.

– Det är Johanna Möllers slutord. Hon önskar inte säga något här idag, sa Jessica Wenna.

Artikelbild

På 73 sidor hade Möller för hand antecknat vad Mohammad Rajabi, hennes anhöriga, vittnen och förhörsledare sagt i förhör och under förhandlingarna i tingsrätten. Enligt Möller ett slags bevis på att hon är oskyldig.

På näst sista sidan skriver Möller under rubriken ”Mina reflektioner” att hon aldrig tidigare begått något brott, att hon är en ensamstående mamma som studerat och inte har några skulder.

”Varför skulle jag helt plötsligt ha blivit en mördare? Jag förstår det inte”, skriver Möller sedan.

Rätten beslutade att ögna genom de 73 sidorna under lunchen.

Artikelbild

| Johanna Möller och försvarsadvokaten Amanda Hikes.

– Jag tycker inte det är så lämpligt att överlämna ett så pass stort material under rättegångens allra sista dag. Jag måste ta del av det och se om det är något nytt eller inte, säger åklagare Jessica Wenna till Eskilstuna-Kuriren.

Möller i sin tur hävdade i sina anteckningar att åklagare Jessica Wenna ljuger.

”Hon spelar inte rent spel”, skriver Möller.

Så långt gick inte försvarsadvokat Amanda Hikes. Men även hon var kritisk till polisutredningen.

– Det finns klara brister i polisutredningen. Den har inte bedrivits objektivt, sa hon under sin slutplädering.

Hon menar att utredarna bestämt sig för att Möller begått morden och sedan påverkat Mohammad Rajabi i hans berättelse om vad som hänt.

– Det har bedrivits en jakt mot min klient som går ut på att få henne fälld. Så uppfattar hon det, säger Amanda Hikes till Eskilstuna-Kuriren.

Såväl Mohammad Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten som åklagare Jessica Wenna reagerade kraftigt på försvarsadvokatens anförande.

– Det är inte min uppfattning. Vi har hela tiden arbetet brett och följt en mängd olika spår och dessa finns också redovisade i stämningsansökan och åberopade som bevisning, säger Jessica Wenna.

– Jag hade förväntat mig ett mer avancerat försvar från Johanna Möllers sida. Att man inriktat sig på Johanna Möller stämmer inte, kommenterade Lars Jähresten slutanförandet.

Dom i målet faller den 27 februari. Johanna Möller och Mohammad Rajabi kommer att vara häktade tills dom faller men Johanna Möllers restriktioner hävs.