I sommar är det tre år sedan exmaken hittades drunknad i sommarstugan utanför Arboga. Enligt tingsrätten blev han mördad. Men hur mordet gick till vet bara den eller de som begått mordet. Den avlidne mannens syskon, föräldrar och barn har inte fått några svar. Den som enligt tingsrätten är skyldig, Eskilstunabon Johanna Möller, har hela tiden hävdat sin oskuld.

Hennes historia går dock inte ihop. Johanna Möller har ljugit och ändrat sin version om vad som hände under kvällen upprepade gånger. Tingsrätten dömde henne således för anstiftan till mord, det vill säga att hon förmått någon annan att mörda sin dåvarande make och sedan lägga honom i vattnet nere vid strandkanten. Motivet var enligt tingsrätten pengar. Johanna Möller hade innan mordet förfalskat livförsäkringar, värda flera miljoner, i exmakens namn.

Möller överklagade domen och hovrätten tog upp fallet förra året. På tisdagen ger hovrätten sin dom.

Artikelbild

Mohammad Rajabi, Johanna Möllers förra pojkvän, har erkänt att han högg ihjäl Johanna Möllers pappa och försökte mörda hennes mamma.

Ett frikännande skulle bli ett hårt slag för exmakens familj.

– Jag vet att de kommer att ta det väldigt hårt om hon inte blir dömd, säger en av exmakens nära anhöriga i ett sms till Eskilstuna-Kuriren.