Klockan var 10.51 när larmet inkom om en trafikolycka på riksväg 53 norr om Ärla kyrka utanför Eskilstuna. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen. Enligt polisen rörde det sig om en motorcykel och en personbil som hade kolliderat i samband med en omkörning.

– Det var en bilist och en motorcyklist inblandade. Bilisten åkte vidare men det var några handlingskraftiga vittnen här som följde efter och stoppade honom, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Motorcyklisten, en kvinna i 70-årsåldern fördes med ambulans till Mälarsjukhuset med allvarliga skador. Polisen har underrättat anhöriga om läget.

– Initialt sades det att polisen hade etablerat kontakt med motorcyklisten på något vis, men det ska handla om allvarliga skador, säger Anders Ellow, inre befäl på Räddsam Mälardalen.

– Kvinnan har tagits omhand och behandlats för frakturer, bland annat på käken, och hjärnblödning. Hon fördes under eftermiddagen vidare till Uppsala för fortsatt vård, säger Fredrik Gustavsson, pressansvarig på Landstingets kommunikationsenhet.

På onsdagen uppger Akademiska sjukhuset att kvinnans tillstånd är stabilt.

– Kvinnan har behandlats för allvarliga skador och hennes tillstånd är nu stabilt, säger Elisabeth Tysk, presschef på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Bilföraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för delaktighet till trafikolycka, smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada.

Vägen stängdes till en början för all trafik men sedan klockan 11.45 är vägen åter helt öppen.