Magnus Arreflod har varit aktiv i kommunpolitiken för MP i Eskilstuna och Torshälla under två mandatperioder. Han delar gruppledarskapet med Marielle Lahti och toppade partiets lista till kommunvalet i höst. Men så blir det inte.

– Jag har blivit erbjuden tjänsten som rektor på Bäckedals folkhögskola i Härjedalen och tackat ja. Jag kommer därför att lämna samtliga politiska uppdrag efter sommaren och inte längre kandidera till valet i höst. Detta är ett drömjobb för mig och det känns mycket spännande att få återvända till den folkhögskola där jag själv var deltagare för 20 år sedan, säger han i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att Miljöpartiet nu justerar sin lista till fullmäktigevalet i Eskilstuna i höst. Arreflod har strukits från listan, liksom för övrigt Faisal Hassan som tagit time-out från sina politiska uppdrag sedan han åtalats för bokföringsbrott.

– Jag vill gratulera Magnus Arreflod till hans nya jobb men tycker förstås samtidigt att det är tråkigt att han lämnar kommunpolitiken. Han har varit engagerad under många år och är en stor resurs för Miljöpartiet, säger Marielle Lahti.

Den nya fullmäktigelistan toppas efter ändringarna av Marielle Lathi och Hanna Hessling.