Munktellstadens förskola öppnar inom kort

Den nya förskolan i kvarteret Nätet öppnar i februari och från och med den 10 oktober kan barn ställas i kö för en plats.

Den nya förskolan i kvarteret Nätet i Munktellstaden ligger i markplanet.

Den nya förskolan i kvarteret Nätet i Munktellstaden ligger i markplanet.

Foto: Lundbergs/GKAK

Eskilstuna kommun2019-10-09 19:54

Den nya förskolan ligger på kvarteret Nätet i Munktellstaden. Den är placerad på markplanet i det hus som nu håller på att färdigställas och som kommer att inrymma ett nytt äldreboende på de ovanliggande våningarna. 

Invigningen är planerad till den 7 februari och en inskolningsperiod startar veckan därpå. Från och med den 10 oktober har vårdnadshavare möjlighet att ställa barn i kö.

Barn- och utbildningsförvaltningen har påbörjat rekryteringen av förskollärare och barnskötare och Leif Edeborg, rektor på Munktellstadens förskola, har höga förväntningar inför starten.

– Det finns ett stort intresse för att arbeta på förskolan och vi har fått in många ansökningar från både förskollärare och barnskötare, säger han.

Förskolan kommer att ha plats för 120 barn och dela tillagningskök med äldreboendet.

– Det känns mycket bra och spännande att få möjlighet att starta en ny central förskola. Vår organisation utgår från mindre och konstanta barngrupper i stället för traditionella avdelningar. 

Munktellstadens förskola kommer att ha fokus på ett "medforskande tematiskt arbetssätt utifrån det demokratiska och normkritiska uppdraget i utbildningen".

– Förskolans uppdrag har förändrats över tid och från och med 1 juli i år gäller en ny reviderad läroplan. Med nya, moderna lokaler har vi goda förutsättningar att möta kravet på den omsorg och utbildning som barnet har rätt till. Och planlösningen gör att barnens olika behov av mindre och större sammanhang kan tillgodoses, säger Leif Edeborg.

Karta: Gränsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!