Och där det inte finns en scen, rullas en scenvagn in så som i fallet med avslutningen på lördag, som sker i Stadsparken i Eskilstuna.

Alltsammans inleds med en skolgårdskonsert på onsdag, på Skogstorpsskolan och Kjula skola och med det traditionella Blomstertåget i Torshälla. En pianostafett i Tuna park tar vid på eftermiddagen , där säkerligen ett drygt hundratal unga pianister avlöser varandra mellan klockan 15 och 17.30.

– Det bjuds som vanligt på allt möjligt blandat nästan överallt, säger Helena Jonsson på Musikskolans kansli. Eleverna spelar på Mälarsjukhuset, på Strigeln, på Centralstationen, på Holmberget i Torshälla och på Gamla teatern.

Artikelbild

| Blåsarna kommer att höras på Centralstationen i Eskilstuna, liksom även stråkarna.

En spännande programpunkt som Helena gärna lyfter fram är den som har rubriken “Självskrivet på Royal”.

– Det är endast eget låtmaterial, musik skriven av eleverna själva.

Men att missa den gigantiska gitarrkonserten i Konserthallen på torsdag, eller slagverkarnas framträdande på samma scen på fredag, är inte att tänka på.

Rent historiskt sett går musikskolans vecka i Eskilstuna tillbaka nästan 40 år, men då hette arrangemanget Musik överallt. Sedan arrangerades musiken ute i Parken Zoo under några år.

Artikelbild

| Den här veckan arrangeras musiksskolans vecka i Eskilstuna.

Med de nuvarande ramarna - från onsdag till lördag - är det med årets arrangemang tredje gången man genomför det där allt avslutas med Musikskolans dag på lördag, som iscensätts i Stadsparken i höjd med Klosters kyrka och mellan klockan 12 och 14.

I händelse av regn flyttas denna konsert till Konserthallen på Stålforsskolan.