Framgångsreceptet som Nathalie Svärd har utarbetat lyder att man ska försöka gå sin egen väg. Inte snegla alltför oroligt åt vad alla andra har för sig...

För hennes egen del har det fungerat väldigt bra. Hon vann ett brons första gången hon deltog som ung, lovande frisörelev på Grillska för tre år sedan.

I fjol vann hon guld och i år blev det ett silver.

Artikelbild

Nathalie Svärd från Eskilstuna vann ett silver i senaste frisör-SM för gymnasieelever och är därmed uttagen till juniorlandslaget.

Det är lika med hela paletten, och det måste betraktas som väldigt starkt jobbat, menar hennes lärare Linda Karlsson.

Just Grillska har tidigare firat stora framgångar på både distriktsmästerskap och de svenska mästerskapen för gymnasieelever. I år stannade just de svenska mästerskapen vid en framstående placering för skolan och det var Nathalie Svärds.

Det var fler elever som presterade väldigt bra från Grillska.

‒Men de slutade på de där försmädliga placeringarna fyra, fem och sex, säger läraren. Konkurrensen är förstås stenhård så det är inget att säga något om.

Nathalie själv var nöjd med silvret med inte helt nöjd med insatsen. Hon missade tiden i första momentet som handlade om en avancerad damklippning och det kan ha kostat henne segern.

‒Inget att säga något om, säger också Nathalie. Moment två med en herrklippning och moment tre med en brudfrisyr gick bättre, de satte jag.

Nathalies dröm för framtiden är att starta en egen salong, men det tror hon själv är ett mål som ligger ganska långt fram i tiden. Nu vill hon mest ut och pröva på yrket på lite fastare bas än den en dag praktik på frisersalong hon gör varje vecka nu.

Hon har det här fokuset som krävs av de allra bästa.

Linda Karlsson, lärare

‒Jag har inget jobb på gång just nu, men jag måste väl försöka börja söka ett nu snart.

Och någonstans mitt i alltsammans ska hon då försöka hitta tid till att medverka i svenska juniorlandslaget och få en chans i yrkes-SM.

Hennes lärare är övertygad om att det kommer att gå väldigt bra för Nathalie vad hon än tar sig för:

‒Hon har det här fokuset som krävs av de allra bästa. Det är väl kanske typiskt handbollstjejer, jag vet inte riktigt. Men hon har verkligen den här förmågan att plocka fram koncentration och uthållighet när den som bäst behövs.