Nathalie Pedersen hade fram tills den där dagen i januari förra året levt ett vanligt liv, med familj och vänner. Då och då publicerade hon vardagsbilder från sitt liv på sociala medier som instagram till exempel. Vad hon inte anade var att en annan kvinna i Eskilstuna använde Nathalies bilder som sina egna - och hade full koll på Nathalies liv.

– Jag märkte att jag fick massor av följare på instagram plötsligt. Men jag reagerade inte så mycket över det, berättar Nathalie.

Men den där mannen som plötsligt skrev till henne på Facebook utmärkte sig. Han skrev att hans telefon hade gått sönder och att det var därför han gick via Facebook. Han verkade känna Nathalie. Själv var hon som ett frågetecken.

– Han skrev sådär som "Hej gumman! Varför svarar du inte? Är du arg?".

Till slut svarade Nathalie mannen och frågade rakt ut vad han ville. Det tog inte lång stund förrän de båda förstod att något var fel och Nathalie skrev till honom att han måste ha fått tag i fel person. Strax efteråt pratade de med varandra i telefon.

– Det första han sa var "sätt dig ner, vi behöver prata".

Mannen berättade om den kontakt han haft med en kvinna på sociala medier och senare på telefon i stort sett varje dag. Kvinnan hette Nathalie Pedersen och bodde i Eskilstuna.

De två hade fattat tycke för varandra. Men de hade aldrig träffats på riktigt. Än. Han ville ju det. Men det hade alltid kommit något emellan. Problemet var bara att den riktiga Nathalie Pedersen var totalt ovetande och att den andra kvinnan hade plockat bilder bland annat från hennes instagram-konto och använt som sina egna. Både i kontakten med den här mannen - och med andra män.

– Den här mannen som jag kommunicerade med visste att det fanns flera män, mellan sex och sju i alla fall som han kände till, berättar Nathalie.

Mannen hade full kontroll på Nathalies liv visade det sig. Också på sådant som hon aldrig någonsin lagt ut på några sociala medier.

– Han visste min adress. Han visste mitt personnummer. Han visste om min familj, min mornors namn och att min mormor hade dött till exempel. Så hon måste ha googlat fruktansvärt mycket och bra. Hon måste ha följt mig flitigt, granskat mig väl konstaterar den riktiga Nathalie Pedersen i dag.

Det som skakar henne mest är nakenbilderna som den "falska" Nathalie ska ha skickat till mannen - och sannolikt också till andra män. Hur många de är vet hon inte - och orkar nog inte veta heller, säger hon. Och Nathalie själv har aldrig någonsin lagt ut några nakenbilder, eller ens "vågade" bilder på internet, säger hon.

– Det måste vara hennes kropp, fast mitt ansikte. Hon har använt mitt utseende, mitt ansikte. Och eftersom de har haft en hel del telefonsex så känns det väldigt jobbigt, säger hon.

Det är också sexet som gjorde att den riktiga Nathalie Pedersen valde att polisanmäla id-kapningen. Olovlig identitetsanvändning som brottet heter i dag. Nyligen åtalades också kvinnan som misstänks ha kapat Nathalies identitet och snart stundar rättegång i Eskilstuna tingsrätt.

– Jag har aldrig polisanmält något tidigare. Men detta var för grovt för att låta bli, säger Nathalie.

Den åtalade kvinnan då? Vem är hon?

När Nathalie hade pratat med mannen som fått känslor för den falska Nathalie fick hon också veta det telefonnummer som han brukade använda för att ringa till henne. Nathalie swishade en krona till numret. Någon sekund senare kom mottagarens nummer upp i Nathalies telefon. Numret tillhörde en två år yngre kvinna från Eskilstuna. De hade gått i gymnasiet samtidigt, men enligt Nathalie har de aldrig haft någon kontakt.

Jag har aldrig pratat med henne. Har aldrig umgåtts med henne. Jag förstår ingenting, varför hon utsatte mig för det här. Det verkar som om hon har levt sig in i mitt liv. Men jag förstår inte syftet, säger Nathalie.

I polisens förundersökning erkänner den åtalade 25-åriga kvinnan vad hon har gjort, säger att hon mådde dåligt just då och att hon inte tycker om Nathalie Pedersen och aldrig har gillat henne. Att det var därför hon valde hennes bilder.

Kan det handla om avundsjuka för något som hänt under skoltiden?

Nathalie Pedersen bara skakar på huvudet. Hon vet inte. Hon förstår ingenting.

– Jag anser att vi aldrig har haft några problem. Om det skulle vara avundsjuka är det så synd. Det finns så mycket avundsjuka bland tjejer. Det är så synd. Jag tycker vi ska gå tillsammans och göra bra saker tillsammans i stället, säger Nathalie.

Nu då? Vad händer?

Nathalie Pedersen väntar med viss nervositet på rättegången.

– Jag vill bara att det ska vara klart så att jag kan leva vidare, säger hon.

Men hon har redan nu ändrat sitt liv. Id-kapningen har påverkat henne väldigt mycket.

Hon har lagt ner alla sociala medier och tycker att det är något av det bästa hon har gjort.

– Jag har haft det nere ett bra tag nu. Jag är så nöjd med det. Det är mitt val. Jag lever mitt liv här och nu. Det är jättelugnt i dag och jag behöver inte vara orolig. Det är så skönt, säger hon.

Annars då? Tips och råd till andra för att slippa hamna i samma situation?

Nathalie funderar en stund och skakar sedan på huvudet.

– Jag har inte kunna göra så mycket annat. Jag har ju inte ens vetat om det här. Jag har ju inte gjort något fel. Vad får man ens idén ifrån? Att leva någon annans liv? Jag hade aldrig klarat det.