– Det är klart att det känns lite vemodigt, säger han.

Niklas Frykman, som fyllde 42 år tisdagen den 11 september, har lett Liberalerna i Eskilstuna i tolv år och varit verksam inom politiken i totalt 16 år.

Men vid årsskiftet lämnar han över rollen som gruppledare till Stefan Krstic.

Artikelbild

Liberalernas avgående gruppledare i Eskilstuna, Niklas Frykman, lämnar heltidspolitiken vid nyår.

– Jag har fortfarande ett rum att gå till, men visst känns det redan lite vemodigt, säger Niklas Frykman.

På Facebook skriver han: "Jag ska bildligen och bokstavligen städa rummet och kratta ordentligt för min efterträdare i Eskilstuna"

Tidigare har vi berättat att Niklas Frykman skulle lämna över rollen gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna efter valet. I stället hoppades han på en plats i riksdagen.

Så blir nu inte fallet.

Liberalerna blev åter utan riksdagsmandat och därmed blev Niklas Frykman utan plats.

– Vi lockade fler röster till Liberalerna i Sörmland, vi höll ställningarna i procent", i Eskilstuna noterade vi till och med en liten ökning. Men det räckte inte. Jag är besviken på utfallet., säger han.

Även om det inte gick som Niklas Frykman hoppades ångrar han ingenting.

"Jag körde den valrörelse jag ville och den är jag stolt över. Hade jag inte gjort detta försök hade jag däremot ångrat mig i resten av mitt liv", skriver han på Facebook.

Han tänker dock inte stänga dörrarna till politiken.

– Politiken har inte lämnat mig och eftersom jag är tredje namn på Liberalernas kommunlista är jag med i kommunfullmäktige. Vad som händer i övrigt får framtiden utvisa. Nu ska jag ha ett eftersläckningsarbete med Liberalernas SKL-grupp.

Vid nyår lämnar alltså heltidspolitiken.

– Jag ska börja en ny fas i livet och det blir spännande. Framför allt ska det bli skönt att få ägna mer tid åt familjen, säger tvåbarnspappan Niklas Frykman.