Så sent som i torsdags besökte tidningen området kring Pottskärsbadet i Kvicksund där det den senaste tiden vid upprepade tillfällen rapporterats om skadegörelse och inbrott. Peter von Carlsburg, ordförande i Kvicksunds västra samfällighetsförening, uttryckte då oro över utvecklingen.

Samma kväll var det dags igen. Enligt Peter von Carlsburg tog sig ett stort ungdomsgäng ner till badplatsen med bilar, mopeder och fyrhjulingar genom att bryta sönder en grind som ska förhindra fordonstrafik.

– Jag var nere och pratade med dem och försökte prata förstånd med dem. Vissa hade kommit sjövägen och en del var påverkade. Jag tyckte ändå att läget var under kontroll och fick uppfattningen att det var rätt bra ungdomar som var där nere. Men sedan kom jag ner i morse och såg att det återigen gått över styr.

Enligt Peter von Carlsburg har ungdomsgänget bland annat lämnat krossat glas och burkar efter sig, kört sönder bajamajan med en bil och sparkat sönder brevlådor på vägen upp från badplatsen.

– Jag blir jävligt ledsen och besviken. Det här är en badplats. En idyll. De har rätt att vara där, precis som alla andra. Men man måste ha någon form av eftertanke. Jag fattar inte hur man kan förstöra en sådan fin liten plats.

Christian Dimitrievic är arbetsledare på Kultur- och fritidsförvaltningen och var under fredagen på plats vid badet. Han bekräftar bilden och konstaterar att kommunen polisanmält skadegörelsen. Under förmiddagen var det tal om att stänga av badplatsen, men så kommer det inte att bli.

– Man hade bland annat slagit sönder ett bord och brutit upp grinden och kört ner med bilar. Bilen som körde sönder bajamajan har blivit av med en backspegel som låg kvar på marken. Det är en röd bil. Så om några föräldrar där ute upptäcker att sonens eller dotterns bil saknar en backspegel kan man ju fråga dem varför, säger Christian Dimitrievic.

Peter von Carlsburg är inte förvånad över nattens händelser.

– Det här var kulmen på det jag förstod skulle komma. Man har träffats på Pottskär vid skolavslutningen i alla år, men nu går det över styr. Jag vet vilka flera av de här ungdomarna är. Men jag vill inte fostra andras barn. Jag tycker att varje förälder måste ta sitt ansvar och jag hoppas att många sätter sig vid köksbordet i kväll och frågar sina barn: vad hände nere på Pottskär egentligen?