Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Vård för pengarna är de partier som valt att hyra de nya valstugorna som började byggas upp under förra veckan och som partierna fick tillgång till på måndagsmorgonen.

Med mindre än en månad kvar till val påbörjas den intensiva delen av valrörelsen för politikerna.

– Det märks att det är nära val nu, människor kommer fram frivilligt och vill prata politik med oss. Vi kommer ha öppet varje vardag 11-18 och även på helger. Jag vet även att MUF har planer på att hålla nattöppet i bland, säger Robin Tannarp ledamot i kommunfullmäktige i Eskilstuna samt ordförande för Moderata ungdomsförbundet, MUF, i Sörmland.

Även Miljöpartiet kommer hålla sin valstuga öppen dagligen med varierande öppettider beroende på intresse från väljarna.

När det gäller de nya evolutionsbodarna anser både M och MP att det finns för- och nackdelar.

– Det är enkelt och bra att kommunen tillhandahåller och sätter upp dem, men det är svårt att sätta sin personliga prägel. Det är i alla fall lika för alla, säger Eva Johansson (MP), kandidat till kommunfullmäktige i Eskilstuna.

– En del i partiet tycker det är väldigt positivt. Själv tycker jag det är ganska charmigt att måla sin egen stuga och hålla på. Men lösningen är praktisk, nu kan vi fokusera på politiken i stället, säger Robin Tannarp (M).