Kvinnan var inne i butiken i oktober förra året för att bland annat titta på smink. Med sig hade hon sitt barn i barnvagn. Kvinnan förklarar för Eskilstuna tingsrätt att hon var upprörd och tankspridd den aktuella dagen och hon gick runt och tittade i butiken samtidigt som hon pratade i telefon. Hon berättar att hon tog med sig några testpennor, läppennor och ögonbrynspennor, från sminkavdelningen för att fråga personalen om sminkets kvalitet. Hon lade dem i suffletten på barnvagnen medan hon gick runt. Eftersom personalen på kosmetikavdelningen var upptagen med annat lämnade kvinnan den delen av affären och gick och tittade på andra varor.

Därefter gick hon ut från butiken men blev stoppad utanför av en butikskontrollant som bad henne öppna suffletten på vagnen. Kvinnan förklarade att hon glömt att sminket låg där när hon gick ut.

Tingsrätten tror emellertid inte på kvinnans förklaring och dömer henne till 30 dagsböter på sammanlagt 1500 kronor. Tingsrätten var dock inte enig i sin bedömning. En av nämndemännen anför att det inte går att utesluta att den förklaring kvinnan lämnat stämmer och tycker därför att kvinnan ska frikännas.

Enligt butiken är värdet på sminkpennorna sammanlagt 1390 kronor.