Maria Chergui sticker inte under stol med att hon är besviken över att det inte blev en återgång till rödgrön majoritet i Eskilstuna.

– Vi behöver ett vänsterstyre i Eskilstuna och som jag ser det är det i form av oss tillsammans med S och MP. De senaste fyra åren har det varit mycket förvaltande, inte så mycket visioner och inte särskilt mycket energi.

V, S och MP fick tillsammans 46,4 procent av rösterna enligt den preliminära rösträkningen. Alltså inte tillräckligt för att bilda majoritet.

Artikelbild

Stefan Krstic (L).

– S och M är fortfarande stora partier, och de blir väldigt många när de går ihop, säger Maria Chergui.

– Det är svårt att bräcka det. Men vi fortsätter kämpa.

Liberalernas blivande gruppledare Stefan Krstic har också betänkligheter:

– Det står ju så klart varje parti fritt att välja vilka man vill samarbeta med. Men jag tycker att de senaste fyra åren har varit fyra förlorade år för borgerligheten och liberalismen i Eskilstuna. Och det på grund av att Moderaterna och Centern lagt sig platt för S. Nu verkar det dessutom som att S stärker sin position ytterligare. Jag är rädd att det i praktiken blir Socialdemokraterna som styr själva och att de andra följer med.

Artikelbild

Maria Chergui (V).

Han hade inte haft något emot en inbjudan till majoriteten, men hade inga större förväntningar. Ett alternativ med Alliansen som samlad opposition har han också svårt att se.

– Vi skulle ju inte bli särskilt stora, och frågan är vilka som skulle styra Eskilstuna i stället då, säger Stefan Krstic.