Orsaken till oroligheterna är en mängd ungdomar som samlas i Skogsängen från flera delar av Eskilstuna och bidrar till oväsen och skadegörelse som krossade fönsterrutor. Det misstänks även pågå kriminell aktivitet bland ungdomarna, enligt polisen.

Unga Örnar har bjudit in till ett informationsmöte där boende är välkomna att ställa frågor och förhoppningsvis aktivt bidra till en ökad trygghet för alla inblandade.

Kommunpolis Thomas Bergqvist har bjudits in för att ge tips och idéer till hur man som enskild individ kan agera om man ser eller hör något.

Artikelbild

Abdou Bahni jobbar i en tobaksaffär i Skogsängen.

– Det är självklart för mig att vara med på medborgarmöten som arrangeras av ideella krafter. Det är mitt jobb. Vi har en inriktning i dag på ordningspoliserna där man har tillsyn i stadsdelarna och Skogsängen är en av dem, säger Thomas Bergqvist och fortsätter:

– Att gårdsbilden skapar otrygghet gör det ännu mer självklart för mig att få vara en del av att mobilisera motkrafter kring det, avslutar han.

Zain Najeb är pizzeriaägare i Skogsängen och har valt att stänga uteserveringen för att han upplever att det samlades många ungdomar på platsen.

– De skapar problem och stör boende i området. Jag är inte rädd men det är svårt att jobba, säger han.

Artikelbild

Peter Sköldin är ordförande för Unga örnar och är en av initiativtagarna till informationsmötet.

– Det är många som bråkar och skriker. Men samlingar av ungdomar kan vara något bra också, säger Abdou Bahni som jobbar i en tobaksaffär i Skogsängen.

Förutom att mötet ska öppna upp för kommunikation och informera, är tanken också att engagera fler vuxna i området. Ett sätt att bidra kan vara att nattvandra tillsammans som har visat goda resultat förr.

Artikelbild

Zain Najeb är pizzeriaägare i Skogsängen.

Några som kommer att närvara på mötet är fältarbetare och flera representanter från Eskilstuna kommunfastigheter.

– Under de senaste veckorna har vi märkt att det har blivit mer skadegörelse. Våra hyresgäster blir då lite oroliga och har frågor och funderingar. Då sammanstrålar vi och har ett informationsmöte, säger Helene Lindberg, förvaltare på Eskilstuna kommunfastigheter.

Just nu är arbetet aktivt i gång för att informera de boende och uppmuntra till att närvara. Responsen har Peter Sköldin upplevt som god.

– Sker det dumma saker är det polisens ansvar. Men det är viktigt att inte var och en sitter på varsin kant utan att vi tar tag i det här gemensamt. Det är en styrka, säger Peter Sköldin.

Informationsmötet hålls den 29 augusti klockan 18.00 i Unga örnars lokaler.