På lördagseftermiddagen steg en beväpnad man i luvtröja och huva in på guldsmeden Tre Smeder i Cityhuset i centrala Eskilstuna. Gärningsmannen hotade personalen med pistol och ville komma in bakom kassan och ta både guld och pengar. Då personalen förklarade för mannen att de varken har guld eller pengar i kassan slog han i frustation sönder en monter med en slägga och tog både smycken och klockor.

– Det är obehagligt att det är så lätt för någon att komma in beväpnad på det här sättet. Jag tror han blev ställd och frustrerad när han inte visste var han först skulle slå för att få ut det av mest värde. Han kändes forcerad och inte i normalt tillstånd, säger Emma Persson som äger butiken Tre Smeder.

Det är inte första gången butiken utsätts för rån.

Artikelbild

– Han slog sönder en monter och tog klockor och guld, säger Emma Persson, butiksägare för Tre Smeder.

– Säkerhetsmässigt är vi en utsatt bransch och det är nu tredje gången som vi blir rånade. Jag har varit med två gånger av de här tillfällena, tillägger Emma Persson.

Ungefär 20 minuter efter att personalen slagit larm kom polisen, men då var gärningsmannen redan långt borta.

– Det tog tid innan vi fick hjälp. Vi slår inte larm ofta men det ska inte behöva ta så lång tid och det känns tyvärr inte tryggt. Dock var det studentfesten i stan så polisen hade säkert fullt upp, säger Emma Persson.

Polisen har fortfarande inte någon misstänkt gärningsman

Artikelbild

Guldsmeden Tre Smeder i Cityhuset i Eskilstuna utsattes för pistolrån lördagseftermiddagen.

– Det finns tyvärr fortfarande inte mycket att tillägga om brottet i dagsläget. Vi har fortfarande ingen misstänkt, säger Lars Franzell vid polisens enhet för grova brott.