– Vi har allt som finns ute – både salt-, sand- och plogbilar. Man får köra efter rådande väglag, säger Therese Strömberg, kommunikatör på Trafikverket.

Kring klockan 19.30 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till riksväg 55 ute på Aspö, söder om Hjulstabron utanför Strängnäs, där en personbil krockat med en lastbil. Enligt polisen ska personbilen i låg hastighet ha kanat in i lastbilen. Föraren av bilen, en man i 50-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Hans skadeläge är oklart men uppges inte vara livshotande.

Lastbilschauffören, en man i 30-årsåldern, ska inte ha behövt vård från ambulanspersonal på plats, enligt polisen.

Artikelbild

| Olycksplatsen ute på Aspö på riksväg 55, där en personbil krockade med en lastbil.

Polisen kommer upprätta en anmälan om trafikolycka utan någon brottsmisstanke.

19.43 kom ytterligare ett larm om en trafikolycka i Eskilstuna utanför Lidl i Råbergstorp, där två personbilar krockat.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus, enligt polisen.

Polisen kommer också här upprätta en anmälan om trafikolycka utan brottsmisstanke.

Artikelbild

En lastbil körde i diket på Folkestaleden i Eskilstuna på onsdagskvällen.

20.34 kom ett larm om en lastbil som kört ner i diket på Folkestaleden i höjd med Hällbybrunn. Föraren av lastbilen klarade sig från skador.

Strax före klockan 21 krockade en polisbil med ett vildsvin på väg 52, nära Skavstarondellen utanför Nyköping. Två poliser fördes med ambulans till Nyköpings lasarett för kontroll. Enligt räddningstjänsten dog vildsvinet vid olyckan, och polisbilen fick bärgas. Räddningstjänsten uppger att det är mycket halt på vägarna runt Nyköping.

Nyköpings lasarett lämnade under onsdagskvällen inga närmare uppgifter om de drabbade polisernas hälsotillstånd, utan uppgav endast att de är "under behandling".

Klockan 21.05 fick SOS Alarm ett larm om en singelolycka utanför Hälleforsnäs på väg 694, där en personbil hade kört in i ett träd. Föraren av bilen fick smärtor i ryggen och fördes med ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, uppger Räddningstjänsten.

Tidigare på onsdagen utfärdade SMHI en varning för hela Sörmland om plötslig ishalka.

Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI, uppger att ett lågtryck som passerat över Svealand gett en hel del nederbörd över länet.

– I Sörmland har det varit snö från början, men sedan har det övergått i regn. Det är väl det som ställt till det med halkan, att vattnet frusit till på vägbanorna och skapat en isbeläggning, säger han kring 23.00 på onsdagskvällen.

Under natten mot torsdagen väntas nederbörden avta och framåt torsdagsmorgonen ska det vara uppehåll med kallare lufttemperaturer.

– I morgon blir det mulet, i alla fall på förmiddagen och eftermiddagen. Men ingen mer nederbörd väntas. Just nu ligger faktiskt temperaturen på plussidan i hela Sörmland, förutom längs de norra delarna. Under natten kommer lufttemperaturen krypa ner mot minussidan i hela länet, säger han.