Det är nu tre veckor sedan som en 27-årig kvinna i Eskilstuna försvann och ett par dagar senare hittades död i en skog utanför villaområdet Hagnestahill i Eskilstuna.

Eftersom hon hittades så långt från sitt hem och det fanns vissa spår på fyndplatsen kunde polisen inte utesluta att hon hade utsatts för ett brott. Därför började polisen också utreda fallet som en mordutredning. Ett intensivt arbete startade med att kartlägga kvinnans liv och hennes sista timmar och polisen gjorde också mängder med förhör med olika personer.

Efter knappt en vecka kom ett första preliminärt obduktionsutlåtande och polisen meddelade då att ingenting tydde på att kvinnan hade blivit mördad.

Därefter berättade polisen att man väntade på den slutgiltiga obduktionsrapporten för att få klarhet i hur kvinnan dog.

Har ni fått något definitivt obduktionsresultat än?

– Nej det har vi inte. Vi väntar fortfarande på rättsläkarens rapport, säger Lars Franzell på grova brottsenheten hos polisen i Eskilstuna.

Hur lång tid kan det ta innan rapporten är klar?

– Jag vet inte. Men det kan ta allt mellan två veckor och sex månader. Jag har varit med om att det har tagit väldigt lång tid, säger Lars Franzell.

Pågår utredningen om kvinnans död fortfarande eller är den nedlagd?

– Den är naturligtvis inte nedlagd förrän vi har alla svar.

Lars Franzell berättar också att många människor fortfarande kontaktar polisen om fallet, men att ingenting av detta hittills har hjälpt utredningen framåt. Dessutom är han irriterad på alla spekulationer.

– Det har förekommit otroligt mycket ryktesspridning och spekulationer i sociala medier. Jag skulle verkligen önska att människor slutar med det. För de anhörigas skull. De har det tillräckligt svårt ändå, säger Lars Franzell.