Polisen ryckte ut på larm om skottlossning

Polisen i Eskilstuna ryckte ut på en misstänkt skottlossning på onsdagseftermiddagen. Man hittade dock inget som bekräftade att en sådan ägt rum.

Polisen fick larm om skottlossning på Norr vid 14-tiden på onsdagen. Ett flertal patruller ryckte ut.

Polisen fick larm om skottlossning på Norr vid 14-tiden på onsdagen. Ett flertal patruller ryckte ut.

Foto: Hanna Oscarsson

Eskilstuna2019-11-20 14:18

Polisen ryckte ut med flera patruller efter att ha fått larmet, både i målade radiobilar och civila polisbilar. En stor insats pågick under en knapp timmes tid i östra delen av kvarteret Nätet, åt OKQ8 Västergatan till.

– Vi fick larm om skottlossning klockan 14.01. Vi är på platsen och försöker få tag på vittnen för att få klarhet i vad som hänt, sa Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region öst, kort efter larmet, och fortsatte:

– Vi har varit i kontakt med akuten på Mälarsjukhuset, men där har man inte fått in någon skottskadad person.

De skottliknande ljuden ska ha hörts redan vid 13.20-tiden på onsdagen, enligt ett vittne som Eskilstuna-Kuriren var i kontakt med. Vittnet berättar:

– Jag hörde en man som lät riktigt förbannad. Han skrek och blev mer och mer arg. Sen vrålade han 'Skjut då!' eller någonting liknande, och sen hördes flera skott.

Vittnet såg inte själva händelsen, men uppfattade att ljudet kom från någonstans kring OKQ8-macken på Västergatan.

Under den knappa timme polisen var i området hittade man ingenting som skulle kunna bekräfta att en skottlossning ägt rum. Det berättade presstalespersonen Monica Bergström för tidningen vid 15-tiden. Då hade sista patrullen just lämnat platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!