– Vi ska utöka vårt sökområde i skogen. Det kommer att synas både poliser och hundar i skogen senare i veckan. Det är bra om folk känner till det så de inte blir livrädda, säger Thomas Tellebro vid polisens avdelning för grova brott hos polisen i Eskilstuna.

Han berättar att polisen nu kommer att intressera sig för ett betydligt större område än enbart runt den plats där den då svårt skadade 41-åringen en moped som åkte genom området vid den aktuella tidpunkten.

Två personer ska ha suttit på mopeden och de ska sannolikt ha burit mörka kläder och saknat hjälmar. Mopeden ska ha varit mörk, men inte svart till färgen. Mopeden och personerna på den är polisen mycket intresserade av.

Artikelbild

Var finns mordvapnet? Ligger det någonstans i Årbyskogen? Polis och specialhundar ska söka igenom stora delar av motionsområdet efter ett skjutvapen den här veckan.

Det kan finnas flera skäl till att personerna på mopeden inte har tagit kontakt med polisen, konstaterar Thomas Tellebro. Ett skäl skulle kunna vara att de är inblandade på något sätt, säger han.

– Mopeden de åkte på var nedsläckt, tillägger Thomas Tellebro.

Polisen har en speciell tipstelefon för mordet i Årbyskogen. Det är: 0730-77 60 03