Klockan var en kvart före 21 på måndagskvällen när en polispatrull var ute och körde i Eskilstuna. Vid Domaregatan fick de syn på en bil. Bakom ratten satt en person som såg ung ut. Väldigt ung. Så polisen bestämde sig för att göra en kontroll av bilen och personerna i den.

När poliserna visade intresse för bilen svängde den hastigt in på parkeringsplatsen vid Lidl i Lagersberg.

Men polisernas intresse avtog inte på grund av den hastiga manövern till parkeringslatsen, snarare tvärtom.Polisbilen följde efter och kontrollen gjordes precis som man hade tänkt.

– Det var en 13-åring som ertappades. Och hans pappa satt bredvid honom, berättar Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna.

Benny Ljungkvist berättar att pappan var bedrövad och djupt ångerfull för att han låtit den unge sonen köra bilen. Han var mycket väl medveten om att det var förbjudet. Men pappan hade tillåtit körningen i ett försök att göra sonen glad och förbättra hans självförtroende berättade han för polisen.

Det blev en del olika förhör efter det som hänt.

Benny Ljungkvist berättar att pappan nu är misstänkt för brottet "tillåtande av olovlig körning".

Brottet som pojken misstänks för rubriceras som olovlig körning, men eftersom han bara är 13 år gammal riskerar han inget rättsligt efterspel, betonar Benny Ljungkvist.