Sent på måndagskvällen den 21 maj hittades en man i 65-årsåldern svårt skadad och medvetslös i ett trapphus i Skogsängen. En timme senare dog han på sjukhus. Dagen därpå greps en misstänkt 22-åring, en man som visade sig vara den dödes son. 22-åringen har häktats vid Eskilstuna tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordet, men nekar till anklagelserna.

Nu vill polisen ha hjälp i mordutredningen. Det är specifika iakttagelser eller uppgifter som polisen nu efterfrågar. Det förklarar Lars Franzell på polisens enhet för grova brott som utreder mordet.

Larmet om den mycket svårt skadade mannen ringdes in vid 22.40 på måndagskvällen. Fram till dess att 22-åringen greps vid lunchtid dagen därpå är polisen intresserad av alla uppgifter. Även sådant som man kanske själv inte tycker verkar relevant.

Artikelbild

Dessutom: Finns det någon boende i Skogsängen eller nedre Viptorp som under den här tiden har sett en person insvept i ett lakan?

– Eller om någon har sett en person som har burit på ett lakan? Med nedre Viptorp menar jag området kring Störtloppsvägen/Slalomvägen, säger Lars Franzell.

Polisen undrar också om det finns någon som har blivit bestulen på ett lakan. Kanske ett lakan som hängde på en tvättställning, utomhus?…

Men detta är inte det enda som polisen vill ha hjälp med.

Artikelbild

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp i utredningen om mordet i Skogsängen i förra veckan. Polisen saknar ett stickvapen och kläder och undrar om någon sett en man gå omkring insvept i ett lakan.

– Vi saknar en del föremål också. I samma område. Kläder som en t-shirt och trasiga strumpor, säger Lars Franzell.

– Dessutom undrar vi om någon har hittat eller sett något som kan förknippas med ett stickvapen? Det behöver inte vara en kniv, betonar Lars Franzell.

Artikelbild

Nu vill polisen ha hjälp i utredningen av mordet i Skogsängen. Vem har sett en man insvept i ett lakan?

Lars Franzell säger att någon kanske har hittat ett stickvapen. tänkt att det är farligt och att någon kan göra sig illa på det - och kanske har slängt det, eller grävt ner det. Oavsett vad man eventuellt har gjort - kontakta polisen och berätta.

Polisen är alltså mycket intresserad av information i de här specifika uppgifterna för att komma vidare i mordutredningen - men Lars Franzell betonar att alla uppgifter kan vara intressanta.

Artikelbild

Vart vänder man sig om man har något att berätta?

– Vi har öppnat vår gamla tipstelefon för det här. Numret är 0730/77 60 03. Vi har koll på telefonen på dagtid. Annars är en telefonsvarare i gång så att man kan prata in ett meddelande och bli uppringd sedan, säger Lars Franzell.