– Vår uppfattning är att anträffandeplatsen är densamma som brottsplatsen, säger Thomas Tellebro, tf chef för polisens grova brottsrotel hos polisen i Eskilstuna.

Men exakt hur 41-åringen sköts vet polisen inte än. Det och hur många skott som gärningsmannen eller gärningsmännen avlossade får obduktionen visa, säger Thomas Tellebro.

Polisen arbetar brett i mordutredningen och en del som pågår just nu är att samla in de övervakningsfilmer och bilder som kan finnas hos butiker eller mackar i området.

Artikelbild

Polisen tror att den mördade 41-åringen sköts på samma plats i Årbyskogen där han senare anträffades. Det säger Thomas Tellebro, tf chef för polisens grova brottsrotel hos polisen i Eskilstuna.

Har ni redan tittat igenom de bilder och filmer som finns i kamerorna?

– Nej, det har vi inte. Vi kollar vilka som har kameror och materialet samlas in just nu. Insamlandet tar väldigt mycket tid. Det är väldigt många tekniska delar som ska gås igenom av forensikerna. Allt som gäller mobiltelefoni eller it-delar tar ju tid att analysera, säger Thomas Tellebro.

En hel del material som polisen samlar in ska skickas till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för analys, säger Tellebro.

Har ni funnit några vapen?

– Nej vi har inte gjort några vapenfynd.

Det var vid 21-tiden i fredags kväll som en 41-årig man hittades svårt skadad i Årbyskogen. Strax innan hade boende i området hört smällar som kunde vara skott som avlossats. Det var ett par ute på promenad som hittade mannen som då visade svaga livstecken. Men hans liv gick inte att rädda och han dödförklarades på sjukhuset en stund senare.

Polisen tar emot tips och upplysningar på telefon: 073 077 60 03.