Retuna nominerat till Stora turismpriset

Retuna återbruksgalleria har nominerats som Sörmlands bidrag till utmärkelsen Stora turismpriset 2019.

Retuna har nominerats som Sörmlands bidrag till Stora turismpriset 2019.

Retuna har nominerats som Sörmlands bidrag till Stora turismpriset 2019.

Foto: Mikael Andersson

Eskilstuna kommun2019-10-03 14:12

Uppmärksamheten kring Eskilstunas återbruksgalleria Retuna har varit mycket stor den senaste tiden och utmärkelser och priser har haglat över verksamheten. Publiciteten har bidragit till att gallerian, som hittills haft besökare från minst 25 olika länder, utvecklats till ett av länets stora och viktiga besöksmål för turister. Detta är något som Sörmlands turismutveckling AB, Stua, tagit fasta på när de nu nominerat Retuna som Sörmlands bidrag till den årliga utmärkelsen Stora Turismpriset.

Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande och har Tillväxtverket som huvudman. Det ska gå till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidrar till utvecklingen av besöksnäringen. Förra året vann Julita gård utmärkelsen och frågan är alltså om Sörmland kan kamma hem priset för andra året i rad.

I sin motivering pekar Stua på att Retuna gett en ny dimension till Eskilstunas väletablerade hållbarhetsarbete och där förutsättningar för framtidens handel skapas.

– I Eskilstuna driver vi miljöarbetet längre än många andra, något som gett oss global uppmärksamhet. Den här nomineringen är ytterligare ett kvitto på att Eskilstuna är en av världens mest miljösmarta industristäder, säger Martin Roos, vd på Destination Eskilstuna.

Han kunde så sent som i onsdags glädja sig åt att Eskilstuna kommunkoncern stod som vinnare när man vid en gala utsågs till Placebrander of the year för arbetet med återvinning och hållbarhetsfrågor, något som Retuna var starkt bidragande till.

Karta: Retuna Återbruksgalleria
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!