Den nya Fristadsskolan växer och anledningen till denna flytt för Komtek är att skolan är i behov av deras ytor. Men flytten för även positiva saker med sig för aktiviteterna som de anordnar.

– Vi har mycket större ytor här än vad vi tidigare haft och det är ett lyft för oss, säger Jeanette Folkegård, verksamhetschef på Komtek.

De nya lokalerna fylldes under onsdagskvällen med ungdomar som var intresserade av att se var Komtek nu huserar. De fick bland annat chansen att prova Scratch, ett program för att göra egna datorspel/sagor i. Jeanette Folkegård hade gjort ett slalomspel i form av ett gammalt arkadspel som besökarna fick prova på.

Artikelbild

Napoleon Folkegård var snabbt fram och provade slalomen, som han tyckte var väldigt svår.

– Jag har gått en kurs här tidigare och jag planerar för att gå flera i framtiden, sa Napoleon efter hans besök på skidorna.

Under 2018 hade Komtek kontakt med över 5 000 ungdomar i åldrarna 7 till 16 år. På kvällskurserna de arrangerade förra året hade de cirka 450 besökare.

– Det är väldigt många sökande till våra kvällskurser, men vi har minst lika många i kö som ungdomar vi kan ta emot, förklarar Johan Karlsson, teknikpedagog.

Artikelbild

– Det kanske är ett tecken på att vi skulle utöka våra aktiviteter, konstaterar Jeanette Folkegård.