Dagen inleddes med bilutställning ute i Hällberga, i anslutning till arrangerande Four Wheels Car Club Eskilstunas klubblokal.

Det tillfälligt uppresta festtältet med korvservering blåste nästan bort, men den gråmulna dagen fick ändå skön glans i form av blankputsad krom, blänkande lack och matchande läderjackor.

För många är Vårcruiset det givna tillfället för årets premiärtur med bil eller motorcykel – och den har givetvis ofta föregåtts av åtskilliga timmars skruvande och putsande.

Artikelbild

Blankputsade veteranbilar är ett solklart vårtecken.

Kolla in när ekipagen rullar fram på Eskilstunas gator här!

Janne Wahlkvist är inget undantag.

– För tre dagar sedan låg jag på garagegolvet från sju på morgonen till fyra morgonen efter. Den bara skulle ut i tid! säger han och ser rätt nöjt på sin extremt blankputsade Oldsmobile från 1957.

Han köpte bilen i fjol sommar och har sedan dess lagt ner ett oräkneligt antal timmar på den. I princip allt utom skinnklädseln, som redan var bytt, har fått sig en rejäl makeover.

Artikelbild

Janne Lilja från Sköldinge deltog stolt med sitt blankputsade nyförvärv, en Lincoln Zephyr från 1940.

Den omsorgsfulla arbetsinsatsen gick inte obemärkt förbi. På utställningen kammade Janne och hans Oldsmobile nämligen hem inte bara den sexhövdade juryns förstapris. Bilen blev även publikens favorit, vilket smäller nästan lika högt.

På söndagskvällen var Jannes mulliga och mullriga skönhet en av hundratals veteranbilar som rullade genom centrala Eskilstuna. Vårcruiset startade omkring klockan 17:00 och hade tillstånd att trafikera Drottninggatan ända till 21:00.

Artikelbild

Pär Thysells och Annelie Sjöbergs välpolerade Buick Electra lyste upp den annars gråmulna dagen.

Sist på dagens program stod rock´n´roll-partaj hos Four Wheels Car Club Eskilstuna och grannklubben Detached MC i Hällberga.