– Vi har valt att satsa mer på valbevakningen det här valet är tidigare år. I dag är det politiska samtalet mycket mer uppskruvat och opinionsbildningen sker i dag i sociala medier med allt vad det innebär. Mycket av det som sägs där är väldigt animerat, det finns starka krafter som arbetar för att förleda människor och påverka opinionen med dolda avsikter. Även främmande makt. Därför har vi dragit vårt strå tills stacken för att föra de lokala frågorna närmare våra läsare och våra politiker, säger chefredaktör Eva Burman.

Under valrörelsen har ekuriren.se provat en ny form för att väljarna ska få svar på de viktigaste frågorna.

– Med valplattformen #kandulova har vem som helst kunna lyfta den fråga läsaren tycker är viktigast. Och våra lokala politiker har svarat. Det är lokal demokrati när det är som bäst. Vår förhoppning är att valdeltagandet ska öka i våra tre kommuner och att människor ska kunna fatta ett välinformerat beslut på valdagen, säger Eva Burman.

Artikelbild

Nyhetsredaktionen är redo för söndagens livebevakning under valet.

Ekuriren.se lägger stora resurser på att följa de tre valen och blixtsnabbt berätta om utvecklingen under söndag kväll. Men vi börjar redan rapporteringen när vallokalerna slår upp dörrarna. Liverapporteringen från vallokalerna startar redan på förmiddagen där vi träffar valarbetare och väljare.

– Det bllr live-tv och direktrapporter från partiernas valvakor, analyser och fördjupningar, säger Jens Werner, deskchef på Eskilstuna-Kuriren.

Under kvällen kommer tidningens reportrar och fotografer ta pulsen på partiernas valvakor. Intervjuer, tv-klipp och bilder publiceras omedelbart i ett liveflöde på ekuriren.se.

– Om du verkligen bryr dig om den politiska framtiden i Eskilstuna, Strängnäs och Flen är ekuriren.se sajten som ger dig mest - och där du får koll på det lokala valet, säger Jens Werner.

På ekuriren.se kan du också följa riksdagsvalet och i realtid se hur rösterna fördelas.