Det är flera utredningar som gäller mycket allvarliga händelser i Eskilstuna som dragit ut på tiden och där polisen inte kommer någon vart eftersom man inte har fått svar på de analyser som behövs för att komma vidare i utredningarna.

Ett fall gäller det misstänkta mord som ägde rum i Skogsängen i slutet av maj och där en I slutet av maj gick ni ut med en efterlysning och ville ha hjälp av allmänheten. Bland annat så sökte ni mordvapnet, ett stickvapen... Har ni hittat mordvapnet egentligen?

Lars Franzell drar på svaret och hänvisar återigen till NFC. Han konstaterar att polisen kanske inte har fått in något specifikt stickvapen, men säger:

Artikelbild

Utredningen om den våldsamma branden i restaurang Finjan på Fristadstorget i Eskilstuna i oktober förra året, står och stampar. Enligt polisen beror det på att man inte fått provsvar från NFC.

– Fast vi vet ju egentligen inte om något av allt det vi har skickat in till NFC i den utredningen, kan ha varit ett mordvapen. Vi vet ju inte det eftersom vi inte har fått några svar än.