halvnaken och med en vansinnig blick samtidigt som han höll i flera stora stenar. Mannen uppförde sig som Hulken berättade hon och beskrev hur det slutligen krävdes sex poliser för att övermanna den starke mannen.

I mitten av juli åtalades han på åtta olika punkter, bland annat misshandel, två fall av våld mot tjänsteman och två fall av grov missandel, skadegörelse, olaga hot och överträdelse av kontaktförbud.

Åklagaren skrev i stämningsansökan som gällde åtalspunkten att mannen skulle ha kastat sten mot två poliser: "Brottet bör bedömas som grovt då gärningen var livsfarlig och då 36-åringen visat särskild hänsynslöshet och/eller råhet genom att kasta en större sten mot huvudet på polisen".

Under den rättegång som nu har avhandlats i Eskilstuna tingsrätt vittnade de kvinnliga poliserna om det kaos de utsattes för när de kom för att utreda om en kvinna hade råkat illa ut i bostaden i Hällby.

Den aggressive mannen hade gått till attack mot en av poliserna direkt. Han knuffade och vevade med armarna och den kvinnliga polisen upplevde att det blev ett överhängande våld nästan direkt. Han gick till attack mot båda de kvinnliga poliserna och trots att de använde både OC-spray och batong, så hjälpte det inte alls.

Från domen: "hon upplevde händelsen som det mest hotfulla och våldsamma hon varit med om och hon fruktade för sitt liv".

En av de poliser som en stund senare kom till undsättning berättade att han arbetat som polis ganska länge och att han hade han varit med om liknande situationer tidigare. Situationer där gärningsmän varit motiverade och använt mycket våld. Men han hade aldrig mött personer med sådan smärtresistens som mannen hade. Det var som om ingenting poliserna gjorde, hjälpte, sa han bland annat.

Efter att ha lyssnat på alla inblandade, både poliser, kvinnan som poliserna kom för att hjälpa, den åtalade 36-åringen - och andra vittnen – dömde tingsrätten slutligen 36-åringen till fängelse i nio månader. Han döms för skadegörelse, våld mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och överträdelse av kontaktförbud. Han frias samtidigt för misshandel av kvinnan, olaga hot och en annan åtalspunkt som också gällde överträdelse av kontaktförbud.

Han dömdes också att betala skadestånd på mellan 5 000 och 14 000 kronor till de poliser han skadat.