Det är två män, en 51-åring och en 30-åring som har dömts – mot sina nekanden.

51-åringen döms att betala 1 500 kronor i böter för brott mot trafikförordningen efter att ha kört i 79 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

30-åringen döms att betala samma summa i böter för hastighetsöverträdelse efter att ha kört 86 kilometer i timmen på en 80-sträcka.

I båda fallen ska åklagarens bevisning ha bestått av bilder från hastighetsövervakning, så kallad ATK (automatisk trafiksäkerhetskontroll) i form av en så kallad trafiksäkerhetskamera där bilförarna har fastnat på bild.

51-åringen berättade under rättegången att han hade visat fotografiet av föraren för sina vänner. De sa att bilden visade en skäggig man med solglasögon. Det skulle kunna vara han, bilden påminner om honom, men han vet själv inte vem det är på bilden. Och han kom inte ihåg vad han gjorde den dagen har han sagt.

När händelsen ägde rum ägde han mellan nio och tio bilar, han har flera kvinnliga bekanta som liksom en av hans döttrar skulle kunna ha lånat ut bilen till sina manliga bekanta, menade han bland annat och nekade till att ha suttit bakom ratten och kört för fort.

Också 30-åringen nekade till anklagelserna. Bilen det gällde vid fortkörningen var hans mammas och inte hans. Han brukar inte låna hennes bil. Därför var det inte heller han på bilden. I förhör har 30-åringen sagt att bilden inte liknar honom. Bara för att personen på bilden har skägg innebär det inte att det är han.

Skägg eller inte skägg. Tingsrätten valde att döma både 51-åringen och 30-åringen.

Händelserna ägde rum i april och november förra året.