Det var klockan 22.46 på måndagskvällen som polisen fick samtal om en misstänkt skottlossning på Törnerosgatan på Norr i Eskilstuna, och att en person hade skadats.

– Det kom mängder av samtal, en del har hört att det smällt och andra har gjort observationer, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Kort därpå ska en man ha dykt upp på akuten efter att ha körts dit privat. Mannen var skottskadad men läget ska inte vara livshotande. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

Polisen letade under natten vittnen och genomförde dörrknackning i området.

– Platsen spärrades av under natten för en teknisk undersökning. Tekniker har varit på plats och avspärrningen är hävd, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region öst.

Var på kroppen blev mannen skjuten?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget, säger Åsa Willsund, som inte heller vill gå in på om mannen förekommer i polisens brottsregister.

Strax efter klockan 07 på tisdagsmorgonen var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

– Vi kommer att fortsätta med dörrknackning och försöker få tag på vittnen. Dessutom ska vi höra målsägaren som fortfarande vårdas på sjukhus, säger Åsa Willsund.

Polisen är angelägen om att komma kontakt med personer kan ha gjort iakttagelser i samband med skottlossningen. Polisen uppmanar dig som har sett eller vet något om händelsen att ringa telefonnummer 114 14.