Mellan klockan 13 och 14 kommer det att pratas listor på längden och tvären på torget i Munktell Science Park när den andra dagen av Folk och kultur genomförs. Vi är på plats och sänder live.

– Besökarna kan förvänta sig mycket skratt och aha-upplevelser. De kommer nog få en del nya kunskaper, men mest av allt skratta, säger Catarina Nitz, kulturredaktör Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning.

Catarina Nitz får sällskap av Johanna Iggsten, som är producent för Sörmland Topp 5 på Radio Sörmland, kulturjournalisten och författaren Rolf Hammarlund samt komikern Peter Torsén i panelsamtalet som arrangeras av Sörmlands Media.

Artikelbild

Så här såg det ut när Eskilstuna-Kuriren delade ut sitt kulturpris på onsdagens Folk och kultur. I dag väntas en paneldebatt om listor som kommer att livesändas på vår sajt.

– Johanna Iggsten håller i en av Sörmlands mest betydelsefulla listor, jag tror att det är många sörmländska musiker som fajtas för att vara med i Sörmland Topp 5, säger Catarina Nitz.

Panelen kommer bland annat gå igenom vilken betydelse listan hade då och nu, vilka listor som är viktiga, hur man kan använda listor som sorteringsverktyg, vilka listor man helst skulle vilja toppa och vilka listor man absolut inte skulle vilja finnas med på.

– Det finns ett visst förakt mot kalendermänniskor och vi vill höja statusen för listan som verktyg, säger Catarina Nitz.

Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren kommer att direktsända paneldebatten på sina sajter.