Det var alltså den 2 januari 2018 som händelsen som nu rubriceras som "Brott mot trafikförordningen", ägde rum på Eskilstunas gator. 25-åringens sätt att köra bilen förargade. Det menar åklagaren. Speciellt hans sätt att köra i och ur rondellen Västeråsvägen/Krongatan ner mot Tullgatan. 25-åringen både gasade och sladdade ut ur rondellen. Ur åklagarens stämningsansökan: "25-åringen har gjort en onödig och störande körning vid bostadsbebyggelse genom att gasa mycket och sladda i rondell och på väg ut ur den med personbil".

25-åringen har i polisförhör nekat till att ha gjort något brottsligt.

Men en polisassistent som blev vittne har en annan uppfattning och menar att 25-åringen gjort en onödig och störande körning i bostadsbebyggelsen.

Åklagaren anser att händelsen kan avgöras utan rättegång om 25-åringen erkänner att han gjort fel och att han brutit mot trafikförordningen. I så fall föreslår åklagaren tusen kronor i böter.

Men 25-åringen har hittills inte nappat på förslaget. Så Eskilstuna tingsrätt planerar att hålla en halvtimmeslång rättegång i slutet av augusti.